Szabályzat

Szabályzat !!!

Az Fotóbarátok oldal egy fizetett fotós közösségi portál, annak minden előnyével  és hátrányával / éves bérleti díj, fenntartási költségek, változtatással járó költségek,  stb...stb/ Ezen költségeket a tagokra nem hárítom tovább.  Tagjaink számára díjmentes, ezért cserébe csak azt kérem, tiszteljétek és tartsátok be a leírt szabályokat.

Az oldal irányítsa: Mivel az oldal egyszemélyi tulajdonosa vagyok, ezért az oldalra felkerülő fotók és szöveges tartalom mindenkor moderálásra kerül, illetve kerülhet. Ezt egy személyben nem tudnám, elvégezni ezért az ilyen jellegű munkákban a teljes jogú moderátorok  segítenek. A moderátor visszahívható, lecserélhető. A moderátor nem ellenség, nem negatív személy, hanem az oldal színvonalának és működésének őrzője.  Bízunk benne, hogy mindenki a hozzáértésének legjavát fogja adni.

 

Ne regisztrálj, ha az oldalon nem közösségi tagként szeretnél jelen lenni (az oldal nem képgaléria, nem élménymegosztó oldal és nem fotósiskola, hanem amatőr fotós közösség) vagyis:

csak feltölteni szeretnél fotókat, de más tagok fotóihoz nem szeretnél véleményt írni,
csak véleményezni szeretnél, de fotóidat nem szeretnéd velünk megosztani
csak nézni szeretnéd a fotókat, de se véleményezni, se fotót feltölteni nem szeretnél. (Ezt regisztrálatlanul is megteheted)
ha most veszel kézbe először fotógépet
nem akarsz egy jó közösség tagja lenni. J

Mit tegyél, ha az oldal tagja szeretnél lenni:

Regisztrálj be az oldalon, válaszaidban valós adatokat adj meg.
Regisztrálás után kapsz egy e-mailt, amiben 48 órán belül meg kell erősítened, hogy az oldalunk szabályzatát elfogadod. Ha a regisztrálás során nem adtál a képeidre elérhetőséget, akkor ebben az e-mailben 4 db 1 évnél nem régebbi, saját készítésű fényképet (ami exif adatokat is tartalmaz) is bekérek.
Ha mindent rendben találok, és nem szól más egyéb dolog ellened, akkor aktiválom a regisztrációdat és kapsz egy belső levelet tőlem az oldal működéséről. Innentől kezdve az oldal teljes jogú tagja leszel. A regisztráció aktiválása nem azonnal történik. Amennyiben regisztráció megerősítése után 10 nappal sem teszel semmit az oldalon, törlöm a tagságodat.

Meggyorsíthatod a regisztrálás folyamatát, ha a regisztrálással párhuzamosan rögtön küldesz a címemre egy levelet, amiben megírod, hogy a szabályzatot megértetted és elfogadod. (ha nem adsz meg a fotóidról elérhetőséget, akkor csatolj a levélhez 4 db saját készítésű fotót is, ami tartalmazza az EXIF adatot)

Profilkép:

Mérete max. 500 kbyte

Képfeltöltés:

Csak 100 %-an saját készítésű fotó tölthető fel!

A feltöltött fotó moderáláson megy át, ami nem azonnal történik!

A feltöltésre szánt fotóidnál tartsd be ezeket az alapelveket:

Mit nem célszerű feltölteni !

A moderálás szempontjai:

 -tartalom szerint (lásd  a kizárási okoknál)

 -minőségi elvárás szerint. (élesség,zaj…)

 -méret szerint

-Címkébe írd be a megfelelő kategóriához tartozó sorszámot (pont nélkül, csak a számot), ezt a főoldal bal oszlopában megtalálod.

A moderátoroknak joguk van átírni a kategoriát.

Csak akkor küldünk a képmoderálásról üzenetet, ha annak tartalmi oka van.

 

Három verzió közül választhatsz:

2 db fotó/ nap + 1 db fotó a találós kérdésekhez/nap (0-24 óráig)
max.500 kbyte (512000 byte) / fotó
hosszanti oldal 600-1280 pixel között lehet
Ezt abban az esetben válaszd, amennyiben 500 kbyte-nál nagyobb képet szeretnél feltölteni. A fotó címének kezdete: N- (pl. "N- Visegrádi palota”) Amennyiben nem jelölöd így a fotód, az 1. pontban megfelelően lesz moderálva!
1 db fotó/nap (0-24 óráig)
max.1 MB (1024000 byte) / fotó
HOSSZANTI oldal max. 600-1280 pixel között
Ezt abban az esetben válaszd, amennyiben PANORÁMA képet szeretnél feltölteni, mivel a panoráma képek csak nagy méretben élvezhetőek. A fotó címének kezdete: NP- (pl. "NP- Badacsonyi panoráma") Amennyiben nem jelölöd így a fotód, az 1. pontban megfelelően lesz moderálva!
1 db fotó/nap (0-24 óráig)
max.1 MB (1024000 byte) / fotó
a RÖVIDEBB oldal max 600 pixel lehet

 


A fotókat nem lehet cserélgetni egy nap, tehát, ha felraktál már a szabályoknak megfelelően fotót vagy fotókat, hiába törlöd ki, nem rakhatsz fel aznap másikat. Kivétel, ha ugyanazt a fotót akarod feltölteni véletlen törlés vagy javítás miatt, de a javított fotót érdemes az eredeti kép alá hozzászólásban beszúrni, így összelehet hasonlítani a változásokat.

Ha egy fotó minőségi vagy tartalmi ok miatt lett kimoderálva, akkor az is beleszámít a napi két fotóba, tehát nem lehet ujjat feltölteni.

Véleménynyilvánítás, hozzászólások

Véleményedet a képek alatt hozzászólásban teheted meg.
Nincs pontozási rendszer.
Ha egy másik tag képénél legkönnyebben úgy tudod bemutatni módosítási javaslataidat, hogy a fotót átdolgozva mutatod meg, megteheted a kép alatti hozzászólásba beszúrva. Célszerű előtte a fotóssal egyezetni a sértődések elkerülése végett.
Ha azt látod, hogy a feltöltött képedet bár megnézték, de senki nem szól hozzá, annak több oka lehet. Vagy érdektelen képet tettél föl, vagy annyira gyönge a képed, hogy nem méltatják kritikára, esetleg te sem szólsz mások képeihez, vagy nem válaszolsz a hozzászólásokra. Minden esetben vond le a megfelelő következtetést, mielőtt kérdőre vonnád a közösséget, a passzív magatartásért.
A legnagyobb kritikusnak saját magunknak kell lenni, saját magunkkal szemben. Tényleg jól sikerült ez a fotó, tényleg érdemes lefotózni, és legfőképpen érdemes ezt közszemlére tenni?
Akár pozitív akár negatív véleményt írsz egy képhez, azt - ha röviden is - de indokold meg. Az indok nélküli egyszavas „kritikák” moderálásra kerülhetnek.

· Úgy várj a képeidhez véleményt, ahogy te véleményezed mások képeit

 

Ami tilos:

Azonnali kizárással jár:

Nem saját készítésű fotó feltöltése saját fotóidhoz.
18 éven aluliak félig vagy teljesen meztelen ábrázolása.(a fürdőruhás képek megengedettek)
Pornográf vagy perverz tartalmú fotó feltöltése
Bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmazó hozzászólás vagy fotó feltöltése.
A jó ízlést sértő képeket tartalmazó, gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas, hozzászólások írása

Nem feltétlenül jár kizárással (figyelmeztetéssel mindenképpen):

Trágár, rasszista vagy politikai megnyilvánulások
A felsorolt témájú web-oldalakra mutató csatolásokat tartalmazó hozzászólások írása.
Többszörös regisztráció.
direkt vagy indirekt módon reklámozni más fotós közösségi oldalakat
Minden öncélú hirdetés, reklám vagy erre irányuló célzás bármilyen formában (kivétel előzetes egyeztetés esetén)
Reklámozni más tematikusan hasonló weboldalakat
Levelezéseidben más fotós közösségi oldalakra meghívó leveleket küldeni.
Más fotós közösségi oldalakra, történő tagtoborzás vagy hasonló oldalak játékainak bevonása az oldalon keresztül bármilyen formában.

 

 

Egyéb kizárási okok:

Sorozatos szabályzat megszegése. (minden esetben küldök üzenetet a kizárás okáról)
1 hónapnál hosszabb inaktivitás félig vagy egészen,: ( figyelmeztetés nélküli kizárás)ez alatt értem:
- Nem tölt fel képet és nem szól hozzá senkihez
- Nem tölt föl képet, bár szól másokhoz
- Nem szól másokhoz, bár tölt fel fotókat
- Minimális hozzászólás és képfeltöltés
(Természetesen ez nem vonatkozik arra, aki jelzi felém, hogy valamilyen okból egy ideig nem tud aktív lenni.)

 

Tagok jogai, lehetőségei:

Hozzászólást, véleményt nyilvánítani a képek alatt, blogokban, fórumokban.
Egymás között privát levelezést folytatni
Szabályoknak megfelelően fotókat feltölteni
Fotózással kapcsolatos blogot, fórumot nyitni.
Fotózással kapcsolatos videót felrakni.
Saját lapjukat egyéni ízlés szerint átalakítani
Alkalmazásokat felvenni
Saját web galéria (nem közösségi és nem kereskedelmi oldal) linkjét kirakni a saját lapjukon, de akár a főoldalon is(előzetes megbeszélés után)
Részt venni a találkozókon, programokon
Saját képei, hozzászólásainak törlése
Chat-elni
Ha mások tanácsai alapján átdolgoztad a saját képedet, megmutathatod a kérdéses fotó alatt a hozzászólásba beszúrva (fotóikon) Ez természetesen nem számít bele a napi limitbe és a mérete nem haladhatja meg az előírt méretet.

Jogi nyilatkozat

Az alábbi feltételeket mindenki köteles betartani a  www.fotobarat.hu ; használata során, még abban az esetben is, amennyiben nem regisztrált felhasználó.

A http://fotobarat.hu/ webszájton található tartalom a tartalmat közreadók szellemi tulajdona!

Az oldalra feltöltött fotók felhasználása, újraközlése és szerkesztése a szerzők kizárólagos joga!
A felhasználók tudomásul veszik, hogy a feltöltött fotókkal, blogokkal, fórumokkal és hozzászólásokkal kapcsolatos bármilyen szerzői vagy személyiségi jogi probléma esetén a felelősséget teljes egészében a feltöltő vállalja.

A laphoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Az oldal létrehozója fenntart minden, a lap bármely oldalának, bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot.

 A személyhez fűződő jogok megsértését jelenti a lap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audió- vagy videó anyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése az oldal létrehozója vagy az érintett személy hozzájárulása nélkül. A lap tartalmának, kizárólag saját felhasználás céljából, merevlemezre történő mentése, illetve kinyomtatása esetén sem jogosult azok további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.

 A és http://fotobarat.hu/ oldalai teljes egészében szerzői jogvédelem alatt állnak, azokból bármely részt kivágni, a megcsonkított részt pedig nyilvánossághoz bármely módon újraközvetíteni tilos. Tilos továbbá az oldal létrehozója előzetes írásbeli engedélye nélkül a lap tartalmát tükrözni, azaz technikai művelet segítségével nyilvánossághoz újraközvetíteni, még változatlan formában is.

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Az oldal létrehozója követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

 A szabályzat betartását én és a moderátorok a nap 24 órájában figyelemmel kísérjük. A moderálás utólag is történhet, akkor is, ha a szabálytalanul felrakott fotó, blog stb.. már átment egy moderáláson.

Elavult, érvényét vesztett blogok, fórumok egy idő után törlésre kerülnek.

 

 

A szabályok nem ismerete nem mentesít senkit a felelősségre vonástól.

 

Teljes jogú moderálás:
Placy
Andidu

A szabályváltoztatás jogát fenntartom.

 Placy