Társoldalak

Rendezvények

Legujabb fórumok

A világ legdrágább objektíve: Leica APO-Telyt-R 6 Válasz 

jube kezdeményezte Miért nem tettem fel a képet az oldalra ! helyen. Utolsó válasz Kovács Zsolt Szept 10, 2012 által.

A közterületi fotózás jogi szabályai 6 Válasz 

jube kezdeményezte Közérdekű helyen. Utolsó válasz jube Márc 16 által.

A béka 12 Válasz 

Vass Zoltán kezdeményezte Miért nem tettem fel a képet az oldalra ! helyen. Utolsó válasz Zsirai Tibor Okt 28, 2011 által.

Blogbejegyzések

Makró, makró sorozat, (foto stacking)

Vainel Gyula hozzászólása; dátum: Február 15, 2013; idő: 6:30pm — 7 megjegyzés

Memoriakártya véletlen törlése

Vainel Gyula hozzászólása; dátum: November 24, 2012; idő: 6:30pm — 11 megjegyzés

"Így készült"

Ujhelyi Zsolt hozzászólása; dátum: Július 4, 2012; idő: 10:31pm — 5 megjegyzés

A Fortepan egy on-line privátfotó gyűjtemény !

Placy hozzászólása; dátum: Február 27, 2012; idő: 5:30pm — 1 megjegyzés

Vettem egy optikát az e-bay-n

Vainel Gyula hozzászólása; dátum: Január 24, 2012; idő: 8:00am — 10 megjegyzés

Gondolatok a fotózásról

Vass Zoltán hozzászólása; dátum: Október 21, 2011; idő: 10:00am — 48 megjegyzés

Utolsó aktivitás

Placy kommentet írt jube fotójához
Bélyegkép

Kis pihenő

"Remekül megörökítetted a tollast"
3 órája
Placy kommentet írt Keplovo fotójához
Bélyegkép

Mi van a képen?

"A két szem azt sugallja hogy valaki befagyott a kukkolóba"
3 órája
Vainel Gyula kommentet írt jube fotójához
Bélyegkép

Kis pihenő

".... élünk és meghalunk...."
5 órája
jube kommentet írt jube fotójához
Bélyegkép

Kis pihenő

"Köszönöm Uraim!  De vidámabb történeteket szeretek inkább olvasni..."
5 órája
Vainel Gyula kommentet írt jube fotójához
Bélyegkép

Kis pihenő

"Akkor ma megint tanultunk valamit! Itt Dunaújvárosban  volt egy "madarász", kb 80-100 különböző madara volt. Önzetlen volt mart a saját házánál megnyitotta a nagy…"
5 órája
Keplovo kommentet írt Keplovo fotójához
Bélyegkép

Mi van a képen?

"Na, ez egyre jobb"
6 órája
Keplovo kommentet írt jube fotójához
Bélyegkép

Kis pihenő

"Klassz, ebbe nem lehet belekötni Valahol azt olvastam, hogy a madár súlya miatt feszül rá a lába az ágra, és akkor sem esik le, ha elpusztul.(?)"
8 órája
Vainel Gyula kommentet írt jube fotójához
Bélyegkép

Kis pihenő

"Szép portré.  Nem lesznek csípőficamosak amikor így kell nekik állni? -hogy az egyik lábukat meg kell rogyasztani? Vagy már a madarak is megszokták mint a hegyen legelésző…"
8 órája
Free counter and web stats

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elektronikus hírlevele

Felelős szerkesztő és kiadó: Győri Lajos

Webszerkesztő: Szabó Márta

Szerkesztőség: gyoril@mmikl.hu : Telefonszám: (1) 225-6029; (1), 225-6033;Telefax: (1), 225-6030

Postacím: MAFOSZ, 1011 Bp., Corvin tér 8. Archív számok megtalálhatók a www.mafosz.hu weboldalon.

*
*

Búcsúzunk…

Dr. Kosztolányi Gyula nyugalmazott megyei bírótól, a Dr. Lajos Sándor Fotóklub tiszteletbeli tagjától, aki életének 92. évében elhunyt. Búcsúztatása 2011. május 17-én 11 órakor lesz a szegedi Belvárosi temető ravatalozójánál.

*
*
Kérés
Kérjük, hogy az alkotócsoportok képviselői előzetesen egyeztetett időpontban vegyék át a 28. MAFOSZ Szalonra beadott, de kiállításra nem került alkotásokat. Időpont egyeztetés Győri Lajossal: 225-6033, vagy gyoril@mmikl.hu. 
*
*

Fotókiállítások, események, meghívók

A Győri Fotóklub vendége 2011. május 16-án, hétfőn 18 órakor Magyarország egyik legtöbbet publikáló alkotója, a 2010-ben az Év Fotóművésze címmel kitüntetett Kerekes Istvánnal (www.kerekesistvan.hu). Beszélgetőtársa Szabó Béla, a klub elnöke. Érdeklődőket szívesen látnak.

*

Első fotótáborát szervezi meg 2011. május 15. és 21. között Homoródkeményfalván és Abásfalván a szeptemberifotósulisok-ként ismert csíkszeredai fotós társaság. A tábor résztvevői: Ádám Gyula, Csíkszereda; Balázs Attila, Székelyudvarhely; Bálint Zsigmond, Marosvásárhely; Csomortáni Ernő, Csíkszereda;

Erdély Bálint Előd, Székelyudvarhely; Fülöp Szilárd, Csíkszereda; Kelemen Csaba-András, Csíkszereda; Lőrincz Lehel, Csíkszereda; Márton Ildikó, Csíkszereda; Magyari Hunor, Székelyudvarhely; Molnár Attila, Csíkszereda; Sütő Gábor, Kolozsvár; Veres Nándor, Csíkszereda; Virágh Zsuzsa, Csíkszereda; Vitos Hajnal, Csíkszereda.

*

Szabó Béla aranydiplomás fotóművész (Győri Fotóklub Egyesület, Öttevény) A Bakony - Rómer Flóris nyomában fényképezőgéppel című kiállítása 2011. május 17. kedd, 15.00 órakor nyílik a Cziráki Kiállító Térben (NYME AK, Győr, Liszt u. 42. II. emelet). Megnyitja: Dr. Cseh Sándor főiskolai tanár, a NYME AK dékánja. A kiállítás megtekinthető 2011. június 15-ig. Bővebben: http://www.ak.nyme.hu/index.php?id=17939

*

Csongrádi Márta (Debrecen) Erdély mai szemmel című fotókiállítása Nagyváradon, a Tibor Ernő Galériában nyílik 2011. május 18-én 17 órakor.  
*
A Gömöri Fotóklub VILÁGUNK című II. Nemzetközi Magyar Fotópályázatának kiállítása 2011. május 21-én szombaton  13.00-kor a partiumi Érmihályfalva Kultúrházában nyílik meg, a Nyíló Akác Napok rendezvénysorozat programjaként. Köszöntőt mond Benedek László. A tárlat június 20-ig tekinthető meg. A megnyitó után az érdeklődők A Felvidék, ahol élünk c. vetítéses előadást hallgathatják meg Benedek László előadásában.  A Gömöri Fotóklub tagjai  már visszavárt vendégként érkeznek a hagyományszerűen minden
év május közepén megrendezendő négynapos eseményre, amely a Partium legismertebb, legnépszerűbb és legtöbb programot kínáló rendezvénye. A fesztiváli szereplés eredménye - a barátságok kialakulásán túl - az Érmellék -2009 Fotóklub megalakulása is. 

*

A SÁRKÁNY SZÍNE - Kékes Tóbiás fotómontázs kiállítása a Novák Fotó Galériában (Budapest, VII. Madách Imre út 3.). A kínai fotómontázsokból összeállított kiállítást 2011. május 20-án pénteken 18:00 órakor dr. Scharle Péter professzor emeritus és Novák Gábor galéria tulajdonos nyitja meg.

*

Székelyudvarhelyen, a Városi Sportcsarnokban, a Tavaszi Expon rendezték meg az Emberközelben című nemzetközi kiállítást, az Exposia Alkotócsoport szervezésében 2011. május 12. és 15. között.

*

A Jókai Mór Művelődési Központban (Budaörs, Szabadság út 26.) tekinthető meg 2011. május 13-25. között a Teátrumfotó: a tánc című fotókiállítás.

*

Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt, 2011. május 18. 17 órára a Gyermekek Háza csoportjának, a Fényfogók Fotós Műhely Fotószintetizáció IV. című kiállításának megnyitójára. Köszöntőt mond: Csurák Erzsébet. K ö z r e m ű k ö d n e k : a Keleti István Művészeti Iskola n ö v e n d é k e i.

Kiállítók: Bujtás Szilvia, Győri Ágnes, Horváthné Baranyai Judit, Galambos Bernadett, Judák Ambrus, Németh Zoltánné, Takács Tamás, Váradi Eszter, Virág Lajos, Zajovics Gyula A csoport vezetője: Pillák István

A kiállítás ingyenesen megtekinthető a Gyermekek Házában 2011. május 18-től szeptember 16-ig a földszinti kiállítóteremben.

*

*

Magyar sikerek külföldön

Kerekes István EFIAP/s (Mosonmagyaróvár). A Belgiumban megrendezett The Golden Spurs 2011 fotópályázaton, „Részlet a liturgiáról” című fotója FIAP Honourable Mention–ban részesült.

*

Kristóf Istvánnak (Biatorbágyi Fotóklub) 8 elfogadása volt az Ecologica Truth 2011 (FIAP 2011/052) pályázaton.  WATER (víz) kategóriában: Levelek és Elárasztva; ANIMAL (Állat) kategóriában: Kihajtás; LANDSCAPES (Tájkép) kategóriában: Hortobágy és Pasterzengletscher; OPEN (Nyílt) kategóriában: Tempó, Közeledés és A lépcső meséje c. képeit választotta be a zsűri a kiállításra.

*

Mészáros Csabától (BMK-Reflex fotóklub, Budapest) a 13th International Triennial Exhibition "Theatre in Photographic Art" zsűrije két egyedi alkotást és egy sorozatot fogadott el kiállításra, továbbá az önálló felvételek kategóriában FIAP arany medál díjjal tüntette ki.

*

*
A Pannónia Fotóklub hírei

A Pannónia Fotóklub tisztségekben és szervezésben is újításokat vezetett be. Elnök: Vicai Olivér; Alelnök: Štricki Zdenko; Titkár: De Negri Karlo; Technikai szervező: Vicai Nicolet; Kulcsfelelős: Roncsák József.

A tagsági díjat eltöröltük. Minden héten szerdán 19:30-tól találkozunk, de minden 3. héten tematikus a találkozás. Ez évi programot most közöljük. Kérünk minden olyan klubtagot, aki még nem regisztrált a Facebook portálon, most tegye meg, és jelölje be ismerősének a Pannonia Fotóklubot. Minden információt e-mailben és sms-ben közlünk. Az észrevételeket és a Facebook anyagot a pannoniafotoklub@hotmail.com-ra kell küldeni. A fotópályázattal kapcsolatos infók a: www.mafosz.hu , www.fotoss.org , www.fkvsv.org – on találhatók.

Programok 2011-re:

Május 04. Roncsák J. Amerkiában jártam

Május 25. Bojniczky Gy. A Kanári szigetek

Június 15. Vicai O. A photoshop használata

Július 06. Karlo De Negri A fotóműterem

Július 27. Szilágyi N. Színház és portré

Augusztus 17. Gergely J. Madár és természetfotózás

Szeptember 07. Viczay L. Aktfotózás

Szeptember 28. Csákány L. A photoshop használata

Október 19. Hompot I. Építészet és a fotó

November 9. Kószó A. A digitális technika

November 30. Dukai J. A tenger és a fotó

December 14. Š. Zdenko Szociófotó

December 28. Beszámoló a 2011-es évről

*

*

2010-2011-es tanévre meghirdetett Országos Diák Fotópályázat eredményei

A Fényképzés a Vizuális Nevelés Szolgálatában Alapítvány által, a 2010-2011-es tanévre meghirdetett fotópályázatára 12 fotószakkörtől 318 alkotás; továbbá 68 egyéni pályázótól 583 fotó érkezett be. A 2011. október 1-én 10 órakor nyíló Országos Diák Fotókiállításon a 25 pontot elért és az e feletti pontszámmal jutalmazott képek lesznek megtekinthetők mindkét kategóriából. A kiállítás tervezett helyszíne: Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, 1011 Budapest, Corvin tér 8. A beküldött képek értékelése (összesített pontszáma) május 18-tól megtekinthető a www.mafosz.hu weblapon.

Díjazás:

A szakkörök versenyében a kiállításra bejutott alkotások pontszámait összesítve született végeredmény:

I. helyezett: a Szivárvány Fotóklub (Deák Diák Általános Iskola, Budapest) 131 ponttal. Vezetője: Fabó Katalin.

II. helyezett: a Landorhegyi Fotókör (Landorhegyi Általános Iskola, Zalaegerszeg) 102 ponttal. Vezetője Gedeon Tamás

III. helyezett: Rafeisk Fotókör (Kaposvár) 81 ponttal. Vezetője Bedő Kornél.

Az egyéni versenyben a legmagasabb pontszámot kapott fotók szerzői részesülnek díjazásban:

I. díj: Geberle Berci (Budapest): Irány a cél című alkotásáért (29 pont);

II. díj: Zima Alexandra (Sajóecseg): Csajos című alkotásáért (28 pont);

III. díj: Oroszvári Péter (Pápa): Nyerni fogsz című alkotásáért (26 pont).

A díjakat 2011. október 1-én 10 órakor, az Országos Diák Fotókiállítás megnyitó ünnepségén adjuk át (MMIKL, 1011 Budapest, Corvin tér 8.).

*

*

Naszvadi Alkotótábor

Várjuk amatőr és profi képzőművészek, festők, fotósok jelentkezését. Korhatár 18 év felett.

Tábor szekciói 1.képzőművészet; 2. fotó

A táborvezetők segítséget nyújtanak szükség szerint az alkotások létrehozásában.

Időpont: 2011. 08. 01 – 2011. 08. 07

Résztvevőket augusztus 1-én várjuk 17 órától, Naszvadon. A tábor vége augusztus 7-e 10 óra. Az alkotó tábor maximális létszáma 20 fő, minimum 12 fő, amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el a minimumot, a tábort nem indítjuk. Helyszín: Naszvad (Szlovákia) és környéke. Megközelíthető: Rév Komáromtól kb. 20 km.

Szállás: Naszvad, Sportszálló (elhelyezés 2-3 ágyas szobákban). Minden szobához fürdőszoba is tartozik.

Étkezés napi 2 alkalom, reggeli és vacsora. Részvételi díj: 55ezer forint.

Táborvezetők: Karizs János, grafikusművész; Lőkös Zoltán, fotóművész; Szilágyi József, fotográfus

A helyszínek megismerésében segítségünkre lesznek, a Helios fotókör (Szlovákia) tagjai.

Tervezett témák: természeti környezet, emberábrázolás (portré és akt), ipari környezet (hajógyár), falusi táj, vízpart (Duna és Vág folyó, holtágak, öregmalom stb.) és a komáromi erőd.

Esténként szakmai konzultációt, műelemzést végzünk, igény szerint. Az esetleges utazási problémák koordinálásában (Komárom és Naszvad között) igyekszünk segíteni. A gépkocsival érkezők, jelezzék, ha szabad hely, van az autójukban, hogy Komárom és Naszvad közötti utazásban a gépkocsival nem rendelkezőknek, a célba érést biztosítani tudjuk. Ezért kérjük, hogy a jelentkezők az elérhetőségüket (mobil telefon és e-mail) adják meg. .Bővebb felvilágosítást , jelentkezési lapot a következő email címeken lehet kérni:

zlokos.1@gmail.com vagy karizsjjanos@gmail.com Jelentkezni lehet 2011 július 1-ig.

*

*

Utazás a világ körül (2011) harmadik kiállítás

Időpontja: 2011. május 26-tól június 15-ig; hétköznap 8 órától 19 óráig; hét végén és ünnepnapokon az MMIKL-ben és a Hagyományok Házában szervezett programoktól függően. Az adott napon tájékoztatást nyújt a 06 (1) 225-6048-as telefonszámon az intézmény portaszolgálata is. A díjakat, az okleveleket, illetve a fotóalbumokat folyamatosan át lehet venni, szinte bármikor előzetes időpont egyeztetés esetén. Ha nem is leszek az átadás napján az intézetben, a portán hagyom a küldeményt. Ezért kérem hívjon fel a 06 (1) 225-6033-as számon, a hét első felében, reggel 6-10 között, vagy bármikor írjon emailt, a gyoril@mmikl.hu címre. Persze legalább egy-két nappal korábban, mint ahogyan szeretné átvenni a könyvet. Aki valamely hét végén kívánja a kiállítást meglátogatni vagy az albumot átvenni, legkésőbb a megelőző szerdán jelezze, hogy teljesíteni tudjam a kérését (ez alól kivétel az első megnyitó, amire nem kell külön bejelenteni ezt az igényt!). A postai szállítással megrendelt könyveket folyamatosan csomagoljuk és postázzuk. Az ígért határidőre (2011. június 15-ig) bizonyosan mindenki megkapja. Ha időközben családtagjuk, ismerősük Budapesten jár, őt is megbízhatják a könyv átvételével. Elég ha értesítenek, hogy kinek adhatom oda és persze mikor?

A harmadik kiállításon szereplő alkotások:

Abonyi Maya E-MAFOSZ: Velence – Magányos gondola

B. Nagy Lajos: Révkomárom – Kossuth szobor,

Bagics Gábor: Szokolya – Csikós

Bálint Zsigmond AFIAP: Erdély – Zsoboki konyha

Balog Lajos: Mecsek; Nagy Tímea: Dolomitok

Balogh István: Hollókő, Ófalu – Múltidéző

Balogh Katalin: Best of London 4.

Bárány Bernadett: Fertődi kastély

Barna Györgyi: Kanada – Tükör

Barna Karolin: Bakodpuszta – Nyolcfogatú

Bartha Csilla: Három nővér

Bek Balla Mónika: India – Lányok

Békefi Antal: Gyulakeszi – Ostrom

Blénessy Berta: Kultúr sokk

Bock Pál: Róma – Szent Péter bazilika

Bojniczky György: Szerbia, Prolom Banja – Kék lepke

Bordács Gábor: Norvégia – Fisherman

Bors Szilvia: Budapest – Lépteim ritmusa

Bozsoki Adrienn: Erdély, Gyalu – Falusi táj

Bödör Adrián Gábor: Párizs – Madárröptetés

Chikánné Sarodi Judit: A nagy zsákmány

Csegezyné Pásztor Erzsébet: Ahol a Duna ered

Csicseriné Papp Mária: Nigéria – Szomorú herceg

Csorba Károly: Halászok

Dr. Nerhaft Antalné E-MAFOSZ: Ausztria, Klagenfurt – Bevásárlóközpont;

Dr. Réczey Sándor: Spanyolország – Magányos ló

Dr. Tarcali Gábor: A Kínai Nagy Fal Badalingnál

Fehérváry Zoltán Máté: Jeruzsálem felé

Garajszki József: Dabas – A nagy utazó

Garamszegi Krisztina: Cegléd – Hazafelé

Góg Róbert: Anglia, Portsmouth – Sirály ének hangja száll.

Hompot Zsuzsanna: Szerbia, Palics – Körhinta

Horváth Eszter: Japán,Osaka – Vidámság

Horváth Imre: Budapest – Csúcspont

Jakab Tibor EFIAP/s: Török pékség

Joó Patrik: Balaton-part - Borkóstoló

Kalló Kálmán: Anglia – A hét testvér

Kalló Márta: Az ikon-festőnő

Kiefer Bálint: Budapest, Tropicarium – Medúza

Korcsog Rita: Albertirsa – A szállító

Kun Attila E-MAFOSZ: Szabadbattyán – Landolás

Labancz István: Erdély, Gyimesi táj – Nyomok

Láng Zita: Szíria, Palmyra – Árusok

Lencséné Kis Gyöngyi: Horvátország, Bilo – Öböl

Ligeti László: Pákozd – Ingókő

Lipták Zsuzsanna: Alkotó kezek

Majercsik Orsolya: Szingapúr Sentosa – Függőhíd

Majláth Annamária: Üzbegisztán – Aral-tó

Márkus Katalin: Balatonkenese – Ronda idő

Maszong József: Híd a zavaros Szucseván

Mező Roland: Sarjah Emirátus – Barátok

Milus Ilona Tünde: Erdély – Gyergyói táj

Móczár István: Óbánya

Molnár G. Olivér: Kiskundorozsma – Malom

Molnár Tibor: Itt jártunk

Móré Péter: Karcsa – Téli táj

Nagy Adrienn: Erdély – I love muuu…

Nagy István: Horvátország, Dubrovnik – Óváros

Nagyné Igaz Melinda: Erdély, Krácsfalva – Lendület

Németh Anikó: Görögország – Navagio-öböl

Noll Béla: Balaton felvidék – Parasztudvar

Olláry Ildikó: Csallóközi színek

Ország László: Spanyolország, Cordoba – Égbe nyúlók

Pataki Betti: Tunézia, Tunisz – Kikötve

Pécsek Béla: Thaiföld, Bangkok – Fazekas

Péhl Márta: Galyatető – Zsarátnok

Petki Judit: Erdély, Brassó – Az utazó

Petrovai Edit: Budapest – Lakótelepi pillanatok

Pintér Erika: Domonyvölgy – Pusztaötös

Pletikoszits Enikő: Németország, Lichtenstein – Szellemkastély

Prattinger Balázs: Comoi-tó – Szélcsend

Prauda Miklós: Sári – Hidegzuhany

Prukner János E-MAFOSZ/s: Alsópetény – Csertó

Prunner Krisztián: Ausztria – Alm

R. Kóródi Zsuzsa E-MAFOSZ: Velence – Indulhatunk

Rába Mónika: Bibe

Radnótzi Zsuzsa: Izland, Jökulsarlon – Jéghegy

Rideg Ferenc E-MAFOSZ: Sárkeresztes – Viharfelhők

Rosca-Csiki Tamás: Kanada – Calgary központja

Roth Balázs: Ágfalva – Nyuszi

Rudó Endre: Korzika – Pihenő

Rudó Szilvia: Budapest – Szabadsághíd

Seybold Anita Beatrix: Erdély, Nagykároly – Károlyi_erdő

Simák Gergő: Sri Lanka – Medúza

Sóti László: Rácalmás – Zord idők

Svihrán Éva: Erdély, Székelyzsombor – Orgonista

Szabó Aladár: Peru – Mamma Lukrécia konyhája

Szabó István: Kína, Peking – Ábel a rengetegben

Szabó Sándor: Ceglédi nagytemplom

Szatmári Zoltán: Norvégia – A gleccser kékje

Szeles Erika: Németország, Regensburg – Őszi hangulat

Széplaki József: Erdély - Fogaras

Szerémy Szilvia: A ruhák Nápolyba mentek

Szilágyi Sándor: Domonyvölgy – Égre néző

Szilárd Zsuzsanna: Ausztria – Felhők között megbújva

Szitányi Erika: Izland – A jégmező hattyúdala

Szokolai Katalin: Marokkó – Harcias nők

Szucsik László: Szlovákia, Csorba-tó – Szín-játék

Szulmann Péter: Horvátország – Öböl

Takács Péter: Velence – Madártávlat

Takács Zsolt: Szerelem mindenek felett

Takács_László: Indonézia – Falu Tana Toraján

Tapodi Ferenc: Ima a mecsetben

Tatai Erika: India, Agra, Taj Mahal – Az első látogatók

Tatár Attila: Görögország, Santorini – Oia

Teppert Ferenc: Mohács – Dunai mosás

Tordai Ede: Románia, Duna-delta – Reggel

Tószegi Zsuzsanna: Mongol öregasszony

Tóth Bea: Olaszország – Ívek, sávok

Tóth Gábor: Marokkó – Egy középkori ciszternában

Tóth J. Csaba: Hortobágy – Futtatás

Tóth Jenő Tibor: Sopron – Fényben

Tóth Klára: Brassó ősszel

Tóth László: Olaszország – Esküvői lufi eregetés

Tóth Péter: Egyiptom, Hurghada – Ketten-egyedül

Tóth-Piusz István: Ritmus

Török István: Kína – Falusi doki

Turucz József: Röszke – Gólyapár; Varga Andrea: Figyelünk

Utczás Gábor: Alkonyat

Váczi Márk: Párizsi szieszta

Varga Béla: Erdély – Csíksomlyói búcsú

Varga Judit: Puerto Rico – San Juan

Varga Krisztina: London – Amerre a szem ellát

Varga László: Bódvalenke – Gyerekek

Varga Zsuzsanna: Olaszország – Gótikus mintázat

Varju Zoltán: Róma – Életem, életed, életünk

Vass Lehel: Erdély – Szénahordás

Veréb Nóra: Madeira – Első szerelem

Vicai Olivér E-MAFOSZ: Ausztria – Síelők

Viczay Lajos E-MAFOSZ/g: Pad

Vidor Judit: Székesfehérvár, Bory-vár – Boltív

Vitárius Nikoletta: Szelidi-tó

Vitos Hajnal: Mont-Saint-Michel – Az út keresése

Wollner Pál: Bölcske – Aratás

Zakota Tamás: Erdély, Inaktelke – NyugaLóm

Zelkó Csilla: Peru – Inka vonások

Zombori József: Diósgyőr – A vár részlete

Zsírosné Őszi Katalin: Nyíregyháza – Akvárium

*

*

Az Utazás a világ körül – 2011 – Ausztrália, Új-zZéland és a Csendes-óceáni szigetek című kiállítás első bemutatója 2011. május 29-én nyílik az ausztráliai Wantirnában, ahol megtekinthető lesz

Adrián Zoltán: Ausztrália, Sydney – A Harbour-híd tetején

Adrián Zoltán: Ausztrália - Kaméleon

Albert Laura (Miskolc): Új-Zéland – Shores - Paihia, a 140 sziget egyike a Bay of Island területén

Berendi József (Budapest): Ausztrália, SA, Kenguru-sziget – Megörökítésre méltó szikla;

Biczok Eszter (Új-Zéland): Moeraki Boulders, hatalmas kő-golyók a tengerparton

Boda Gabriella (Budapest): Új-Zéland, Golden Bay, Macrocarpa fák csoportja

Boda Petra (Pázmánd): Új-Zéland, Waiotapu Thermal Park – Champagne Pool

Börzsey Bálint (Budapest): Otago Peninsula

Czirják Gábor (Szeghalom): Új-ZélandTe Anau

Czupper András (Új-Zéland): Új-Zéland – Lake Tekapo

Cser Ferenc (Ausztrália): Ausztrália, Catspoor – Mesebeli hangulat

Csorba Károly (Budapest): Ausztrália, Cairns – Aranyoskáim

Debreczeni Zsolt (Parádfürdő): Sheep on the Countryside

Draskovits Ildi (Budapest): Új-Zéland, Paparoa Nemzeti Park – Pancake Rocks

Dulai Dávid (Szentendre): Ausztrál part

Farkas Sándor (Paks): Ausztrália, Townsville – Gekkószerelem

Farkas Sándor (Paks): Ausztrália, Nagy-korallzátony – Nagy kékség

Dr. Fenyvesi Anna (Szeged) Hawaii, Oahu – Akrobaták

Gál Cecília (Eger): Új-Zéland – Harcos

Gál Cecília (Eger): Új-Zéland – Maori

Gál Cecília (Eger): Ausztrália, Sydney - Operaház

Gelencsér Laya (Budapest): Ausztrália, Great Barrier Reef – Loookout

Gellinek Jenő (Új-Zéland): Új-Zéland, Északi sziget – Az Erdő Ura

Görbe Anita (Hódmezővásárhely): Új-Zéland, Roaring Bay-Nugget Point - Szélállás

Dr. Grózli Csaba (Biatorbágy): Új-Zéland, Ship Creek – Kukucs

Gubicak Sámuel (Ausztrália): Ausztrália – Lake Mungo

Hága László (Tolna): Új-Zéland, Déli-sziget, Kaikoura – Mutatvány

Hága Lászlóné (Tolna): Új-Zéland, Déli-sziget – Gyűrt mészkőrétegek

Heksch Éva (Budapest): Új-Zéland, Punakaiki, Pancake rocks – Kőpalacsinta

Heksch Imre (Budapest): Új-Zéland, Rotorua Hell’s Gate – Gejzír

Hevesi Nelli (Budapest): Új-Zéland, Milford sound – Drámai nyugalom

Hevesi Nelli (Budapest): Új-Zéland, Surat-öböl – Ébredés

Hum István (Ausztrália): Ausztrália Sydney – Didgeridoo

Hum István (Ausztrália): Ausztrália, Wilson's Promontory – Erdőtűz után

Ittak Péter (Ausztrália): Ausztrál Alpok télen

Jó Ilona E-MAFOSZ (Budapest): Fiji-szigetek, Nadi Séta

Juhász István (Fót): Ausztrália – No Accident

Juhász István (Fót): Új-Zéland – Whale

Juhász Júlia (Penyige): Nyugat-Pápua - Korai teher

Kaprinay Éva (Új-Zéland): Új-Zéland, Wellington – Szélerő pálca

Kiss Noémi Eszter (Bicske): Ausztrália, Melbourne – London híd

Koczó Ferenc (Budapest): Fülöp-szigetek – Kilátó

Kósik Szabolcs (Noszvaj): Ausztrália – Kata Tjuta

Kovács Zoltán (Székesfehérvár): Új-Zéland – Christchurch Art Gallery

Kovács Zoltán (Székesfehérvár): Új-Zéland – Eső után

Kovács József (Ausztrália): Ausztrália – Uluru és a Hold

Kozma Éva (Kistarcsa): Új-Zéland, Tongariro Nemzeti Park – Vulkán

Láng Tamás (Budapest): Új-Zéland, Abel Tasman Nemzeti Park – Fókák

Lantai Ottó (Ausztrália): Ausztrália, Withsunday – Szellem óriás

Liptovszky Mátyás (Gödöllő): Új-Zéland, Déli-sziget – Mt. Cook hegycsúcs

Lőrincz Csilla (Ausztrália): Ausztrália – Barron Falls

Marko Milan (Új-Zéland): Új-Zéland, Auckland – Piha Beach

Nemesánszky Erika (Budapest): Ausztrália, Sydney – Harbour Bridge

Nevelős Károly (Budapest): Ausztrália, Melbourne – Gyaloghíd a Yarra-n

Oertel Nándor (Pécel ): Ausztrália – Ne szólj hozzám

Pálfy Tamás (Ausztrália): Ausztrália – Édesvízi krokodilok

Pallagi Edina (Szeged): Ausztrália – Sziklák és hullámok

Papp Szilvia - Herner Dániel (Budapest): Francia Polinézia – Morea szigete

Párizs Szabolcs (Szarvas): Ausztrália – Melbourne-i sziluett

Román László (Eger): Ausztrália, Melbourne – Régi és új

Simon Szilárd (Budapest): Francia Polinézia, Ua Pou – Harci tánc

Szamosi Zsófi (Új-Zéland): Új-Zéland – Octopus

Szatmári Zoltán (Budapest): Ausztrália – Sydney

Szeker István (Ausztrália): Ausztrália – Sand dune

Szeker István (Ausztrália): Ausztrália – Wild Goat at Lake Hart

Szi Zsolt (Esztergom): Új-Zéland, Csendes-óceán – Bullers Albatross

Szoboszlai Ildikó (Budakeszi): Ausztrália, Mona Vale – Légi őrjárat

Tajti Edit (Gyomaendrőd): Ausztrália – Canberrai ébredés

Tatai Erika (Budapest): Új-Zéland, Déli sziget, Queen Charlotte Track – Hajtás

Temcsák Lilian (Százhalombatta): Ausztrália, Adelaide – Életérzés

Torma Attila (Zalaegerszeg): Új-Zéland, Déli sziget, Doubtful Sound – Együttállás

Tóthpál László (Budapest): Új-Zéland, Északi-sziget – Fóka

Uhrin Gábor (Budakeszi): Ausztrál életérzés

Váczi Vincent Oscar (Budapest): Ausztrália, Gold Coast – Burleigh Heads

Varga Judith (Új-Zéland): Új-Zéland, Canterbury – Surfs up

Varga Levente (Budapest): Új-Zéland – Kilátás a Ngauruhoe-vulkán tetejéről

Varga Viktória (Budapest): Új-Zéland – Queenstown

című alkotása.

*

*

XVI. SZENTESI AKTFOTÓ BIENNÁLÉ

A XVI. Szentesi Aktfotó Biennálé 2011. május 10-i zsűrizésének eredménye:

A zsűri tagjai Jung Zseni, S. Faragó Gyöngyi és Vékás Magdolna. (Az előre meghirdetett zsűriben változás történt, Baricz Katalin családi okok miatt lemondta a zsűrizést, helyette felkértük S. Faragó Gyöngyit a MAOE fotótagozatának vezetőjét a képbírálatra.)

A kiállítási anyag elbírálása során az alábbi alkotókat javasolták díjazásra:

I. díj Nagy István (Szentes) - Kör-akt, Áttűnő tekintet, Testvonalak, Hát-akt apadlásonc. alkotásai együtt

I. díj Rékasi Attila (Derecske) - Pimasz önakt 2011, T.I.-Arat, T.I.-Jelenés I. T.I.-Teátrális Akt-I.c. alkotásai együtt

I. díj R. Kovács Attila (Rimaszécs) - Ív, Feszül, Rejt, Súrol c. alkotásai együtt

( A három fődíjas alkotó kollekcióját egyenrangúnak ítélték meg, ezért mindhárom alkotó I. díjban részesült.)

Különdíjas alkotók: Lennert Géza (Sremska Kamenica) - Arcok, Dormánék c. alkotásai együtt

Oszvald Tamás (Budapest) - Akt fantáziák 20.

Szathmáry-Király Ádám (Sajógalgóc) - Zebra, Öreg falak rejtelmei, Ajtók és ablakok, Álomtánc c. alkotásai együtt

Tasnádi Tamás (Miskolc) - Nő fátyollal

Törköly József (Szeged) - Hotelszobák: A 117-es szoba, Hotelszobák: A 223-as szoba c. alkotásai együtt

A kiállításon szereplő alkotók: Albert Béla (Kiskunfélegyháza), Balogh Gábor (Nyíregyháza), Bánóczi László (Sajókeresztúr), Bartók Andrásné Gyöngyvér (Leányfalu), Báthori Zsigmond (Marosvásárhely), Csergő András (Debrecen), Csigó Gergely (Fertőrákos), Dienes István (Budapest), Đorđe Vukičević (Novi Sad), Eperjesi Zsolt (Kiskunfélegyháza), Fehér Szabolcs (Budapest), Filep Lajos (Baldham), Fodor Krisztián (Budapest), Godzsa Zoárd (Veszprém), Hegedűs Tamás (Kiskunfélegyháza), Horváth Endre (Sopron), Incze István (Marosvásárhely), Juhász Orsolya (Budapest), Koós László (Miskolc), Kovács Gyula (Budapest), Kozma Anita (Szentes), Kun Attila (Székesfehérvár), Lennert Géza (Sremska Kamenica), Lindmayer Ferenc (Budapest), Lizák Alex (Beregszász), Lőkös Zoltán (Budapest), Molnár István (Érd), Molnár Tibor (Budapest), Nagy István (Szentes), Novák József (Budapest), Oszvald Tamás (Budapest), Ölbey Zoltán (Budapest), Pásztor Péter (Kazincbarcika), R. Kovács Attila (Rimaszécs), Rapi Mariann (Budapest), Rékasi Attila (Derecske), Rideg Ferenc (Sárkeresztes), Sápi Edit (Budapest), Szabó Márta (Székesfehérvár), Szathmáry-Király Ádám (Sajógalgóc), Szathmáry-Király Ádámné Zsó (Sajógalgóc), Szécsényi Zsuzsa (Budapest), Szőke János (Szeged), ifj. Szűcs Szabó Sándor (Sopron), Tárnok Nagy Péter (Budapest), Tasnádi Tamás (Miskolc), Tóth Jenő Tibor (Sopron), Törköly József (Szeged), Varga Albert (Mezőtúr), Velican-Patrus Dóra (Budapest), Viczay Lajos (Kalocsa). A fotókiállítás megnyitása 2011. június 5-én 15.00 órakor Szentesen a Tokácsli Galériában.

A fotókiállítás jegyzőkönyve és képjegyzéke megtalálható a www.mafosz.hu és a www.szentesifotokor.hu oldalon is.

 

Megtekintések: 362

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Kedves Placy!

Örülök hogy ezúton is tájékoztatod a Fotobarátokat a különböző eseményekről! Szerénységgel de egy piciny büszkeséggel megjegyzem az Utazás a világ körül 2011 kiállításon 1 felvételemmel én is szerepelek. Öröm ez számomra hiszen nagyon amatőrnek tartom magam, a néhány jól sikerült felvétel ellenére is. Sokat kell még tanulnom és hála Nektek ez sikerül(t) is.

Megjegyzem még hogy  két jövő évi asztali naptáron is szerepel 5 felvételem.Természetesen ehhez is van némi köze e baráti társaságnak...

Minden itteni társamnak hasonló de ennél még nagyobb sikert kívánok, Tapodi Feri

 

RSS